Snickerskake i langpanne
6 eggehviter
5 dl. sukker
350 g. salte peanøtter
200 g. Ritz-kjeks
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
Glasur:
6 eggeplommer
100 g. sukker
100 g. smør
200 g. mørk kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt under fortsatt pisking. Knus peanøtter og kjeks til en grovkornet masse. Bland dette sammen med marengsmassen og tilsett vaniljesukker og bakepulver. Fordel deigen i en bakepapirkledt langpanne. Steik kaken midt i ovnen på 180 gr. C. i 20 til 25 min.
Til glasuren piskes eggeplommene og sukker til en tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Bryt sjokolanen i biter og legg dem i det smeltede smøret. Rør blandingen sammen når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til glasuren har en smørevennlig konsistens. Legg glasuren over kaken og del den opp i firkanter. Voila! Kaken er klar til servering. Kaken egner seg også ypperlig til frysing. Den er rask å tine. Lykke til!
Ingjerd hadde nok en gang med seg nydelige lefser. Oppskrift kommer!
Kjersti holder fortsatt på med kortprosjektet sitt. En del av disse kortene skal hun bytte med andre syglade damer verden rundt. Her er et utvalg:
Det nye prosjektet til gruppa vår er å lage blokker etter et visst mønster: Alle blokkene skal applikeres på med svart stoff. Alle skal også rammes inn med mønstrede stoffer i svart og hvitt. Ellers kan en velge hvilke farger en ønsker inni blokkene. De fleste ser ut til å velge spreke fargetoner. Inger Johanne er først ute denne gang. 7 like blokker "i boks".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar