mandag 1. februar 2010

Cafe la søm feier 10 års-jubileum


Her er "snellene" samlet på jubileumsdagen. Avtalen var at alle skulle ha på seg hver sin hjemmelagede hatt. Her var det mange morsomme varianter å observere! Klikk på bildet for å få det i en større utgave! Da vil dere kunne studere hver og en mer inngående. :)

Vi slapper av og skåler i alkoholfri champagne.

Litt tid ved symaskinen måtte til før festmiddagen på Mama Rosa!
Damene er klare.
Alle på ett brett, unntatt fotografen, som for anledningen var Inger Johanne. Nå er det tid for et herremåltid. ;)
Lørdag fortsatte sygjengen feiringa. Kjersti hadde lagt inn noen overraskende moment. Hun bad oss bl.a ta med ensfargede stoffer. Disse viste det seg at vi skulle bruke til paint sticks og mønsterbrett. Dette var en utrolig morsom aktivitet! Mange ble "bitt av basillen"! Se resultatet her:
Anne Irene ordnet med 7-lagssalat til lunsj. Til dessert hadde Kari tatt med seg is og fruktsalat. Mmmmmm..., det smakte fortreffelig! Vi gjør ære på navnet Cafe la søm. :)

En annen morsom del av programmet vårt lørdagen, var utlodningen. Alle hadde tatt med seg hver sin innpakkede gave. De ble lagt på bordet, og trekningen begynte. Terningen skulle avgjøre hvem om skulle kunne velge når: Den som fikk 6 øyne på terningen, kunne ta en pakke fra bordet. Fikk du derimot en 5-er, var det vedkommende til høyre for deg som kunne velge. Til slutt satt hver og en med en gave i fanger. Nå skulle pakkene åpnes. Prosedyren var den samme: Terningen bestemte!

Kjersti slutter ikke å overraske oss med store prosjekt. Denne gangen hadde hun kjøpt seg et dataprogram som kunne "oversette" bilder til lappemønster. Lappene kan en selv velge størrelse på. Kjersti hadde selvsagt ikke valgt letteste variant: Bitene var ikke større enn 1x1cm! Bildet ble aldeles nydelig! Det gjenstår enda litt arbeid. Det skal bli spennende å se det helt ferdig!

Randi laget ei søt pute. Bare se her!

Berta har selvsagt produsert en hel del siden sist. Hun ligger ikke på latsida, den dama!

Dette var Grete sitt prosjekt lørdagen; hun laget seg en pose til posene! Spreke farger, ikke sant!?

Inger Johanne har slått seg på ullfilt; så også denne dagen. Resultatet ble 5 par varme og gode votter.

Toril laget veggbilde i konvergensteknikk av Cafe la søm-fargede batikkstoffer. Denne helga var satt av til å quilte arbeidet. Hun jobbet som en helt og resultetet ble utrolig fint!

Solfird slo igjen til med ei vinhøne på samlingen vår. Hun er kommet ut av tellingen! Husker ikke helt hvor mange det har blitt i løpet den tida hun har holdt på. En ting er sikkert; det er ikke få!!

Solfrid kan annet enn å lage vinhøner. Søndag kom hun med ferske maismuffins med bacon og løk i. De smakte fortreffelig! Her kommer oppskrifta:

MATMUFFINS

Ca. 8-10 store muffins.
Ca. 150g bacon i små terninger
1 løk, hakket
2 stilker stangselleri, finsnittet
2 ss smør
200g (3 ½ dl) maismel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
2 egg
3 dl skummet kulturmelk

*Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn fram store muffinsformer.

*Stek bacon og løk i stekepanne til fettet renner ut av baconet og løken er myk. Tilsett smør og finsnittet selleri, trekk pannen fra varmen.

*Bland maismel, bakepulver, natron og salt i en bolle. Visp sammen egg og kulturmelk og rør dette i det tørre, til en jevn røre. Rør inn baconblandingen.

*Fyll formene ¾ opp med røre. Sett formene på ovnsbrettet og stek muffinsene midt i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Server dem halvvarme eller avkjølte, helst samme dag.

Ingjerd hadde med seg tebriks med spekemat og eggerøre. Vi har det godt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar