lørdag 24. april 2010

Quiltehelg og vår.

Måneden er april, og vi har quiltehelg igjen. Denne gang har nok fokus vært å ferdigstille utfordringen og blokkbyttet. Det var i utgangspunktet meningen å ha deadline siste helga i mai, men den er nå flyttet til første quiltehelga til høsten. Da skulle vi ha rimelig god tid på oss. Bilder fra helgas aktivitet og evt. ferdigstilte produkter, kommer snart.


Kjersti har siden sist blitt bestemor til to. Da er det ikke snakk om at andremann skal arve barneteppet til broderen. Nei, minsten må få sitt eget! På bildene under kan dere studere detaljene.


  
Hanna har laget en flott liten ryggsekk siden sist.
Berta fikk laget en fin løper denne helga. I tillegg har hun laget ei stor og god toalettveske. Se bildene under.Kjerati Ann ble med oss denne helga. Hun gjorde ferdig dette fine vognteppet.
Mye godt var å se på bordet denne helga også: Randi og Torhild
hadde med seg nysteikte lapper og pannekaker fredagen. Ingjerd tryllet fram lapper til lørdagen. I tillegg var det knasende gode druer, nøtter og frukt i blanding, sjokolade og sikkert noe annet også som i øyeblikket er glemt.
Inger Johanne kom med nysteikte knekkebrød lørdag. Her kommer oppskrifta:

2 dl. havregryn
2 dl. grov sammalt rug
2 dl. solsikkefrø
2 dl. sesamfrø
1 dl. linfrø
3, 5 dl. havrekli
1 ts. salt
7,5 dl. vann

Mel og korn blandes sammen med vann og skal stå å svelle 10 min. før en fordeler massen på to olja stekebrett. Bre deigen utover med en slikkepott. Strø litt sesamfrø på toppen.
Knekkebrøda skal steikes på 150 gr. i varmluft 1, 5 time. Etter 10 min. tar en ut bretta for å skjære deigen i ruter med ei pizzarulle. Etter 1,5 time åpner en opp døra, sjekker om knekkebrøda er tørre og fine, og lar de kjølne i ovnen med døra litt på gløtt. Ha kalde knekkebrød i boks. De smaker godt med brunost og ridderost. Mmmmmm!!

Inger Johanne "hadde ånden" denne gang, og hadde også med seg fromagekake. Oppskriften er som følger:

En halv pakke med Bixit eller Sweatmeal knuses og blandes med vel 50 gr. smelta smør og jevnes til nede i ei kakeform. Sett bunnen til kjøling i frys eller kjøleskap.
Kok opp 3,5 dl. vann (erstatt noe av vannet med mandrinsaft fra boksen med mandarinene), og rør i en pakke med appelsingele.
Kjøl gelen.
Pisk 3 dl. kremfløte sammen med 25 gr. sukker. Når kremen er stivpiska, has 1 pk. med rømme i. Bland til slutt i gelenen som er begynt å tykne. La blandingen stå ei lita stund før du heller den i kakeforma. (Ikke la den bli for stiv.) Pynt med mandarinbåter før servering.
Mor til Solfrid fyller 60 år og har hatt et sterkt ønske om å få noen sauer opp på hytteveggen.


Flotte sauer, ikkje sant?!

Ranveig fikk gjort ferdig denne fine løperen.

Kjersti har gjort utfordringen ferdig. Hun hadde bestilt blokker i litt avdempa rød-orange-gule toner. Foruten de store blokkene hun fikk av oss andre, har hun laget egne i 1/4 størrelse. Samtidig har hun valgt at veggteppet skulle ha ugjevne kanter. Dette var en utfordring når hun skulle kante. Men alle som kjenner denne damen, vet at hun får det til. Resultatet ble nydelig!

Kjersti Ann trivdes så godt blant oss at hun valgte å nytte søndagen i godt lag også. Da kom hun i en av hennes nyeste kreasjoner. Da tenker jeg på den rødrosa toppen. Den er enkel å sy og er super til å skjule de ekstra kiloene som legger seg på midten. Her kan dere se hvor enkelt fasongen er:

Toppen har ingen søm over skuldrene. Her ligger stoffet i brett.


Kjersti har hatt et prosjekt sammen med en god del av quiltevenninnene hennes verden over. Dette prosjektet hadde bolig som tema. Hun har skrevet med symaskin innimellom alle blokkene. Her kan en lese uttrykk som: "My home is my castle", "Hjem, kjære hjem osv...

Solfrid har quiltet tett på alle blokkene. Hun er godt på vei til å ferdigstille et slumreteppe som resultat av det siste prosjektet i gruppa vår.

Inger Johanne er ferdig med prosjektet. Teppet har alt funnet plassen i sofakroken hjemme. Teppet er foret med limegrønn fleece og kantet i samme farge. På alle blokkene hun har fått av medquilterne, har hun skrevet navna på med symaskinen. Se under!


Kjersti Ann har jobba godt med en løper til datter og svigersønn. Duken skal kantes med svart før den er ferdig. Behagelige og fine farger! :)
Litt av hvert ble altså resultatet etter denne helga også. Neste gang vi møtes, er det blitt juni måned. Det blir siste gang før sommerferien.

5 kommentarer:

 1. Rask oppdatering av bloggen, IJ!

  SvarSlett
 2. Ja, det er om å gjøre å ikke utsette, vettu;)

  SvarSlett
 3. Takk for titten, det er bestandig så koselig å lese nye innlegg hos dere. Utfordringsteppene blir superflotte. Er det mønster på blokkene noe sted - eller har dere en lokal designer?

  SvarSlett
 4. Hei og takk for hyggelig tilbakemelding! Vi har fått inspirasjon fra en bok, men husker ikke navnet på den. Kanskje noen andre fra gruppa vår kan si noe om det?

  SvarSlett
 5. Hei! Denne bloggen er virkelig litt av en inspirasjonskilde! Her er det sååååå mye fint å se! Takk for titten! Jeg har lagt meg til som følger og kommer tilbake :o)

  SvarSlett