søndag 9. november 2014

Langhelg…

Det var masse fint syvær siste helgen i oktober og vi sydde i tre dager… Høy arbeidsmoral, he he. Vi fikk i alle fall mye gjort og koste oss veldig.

Her er noe av det som var ferdig før vi kom eller som vi gjorde ferdig i helga

Bergit

Løpere i lange baner

IMG_1280

IMG_1281

IMG_1282

IMG_1309

IMG_4812

IMG_4813

Brikker

IMG_1283

Duk

IMG_4827

Bente

Festlige spisebrikker

IMG_1284

IMG_4815

IMG_4816

Adventsløper

IMG_1286

Kjersti Ann

Grytekluter og nålepute

IMG_1287

IMG_1304

Toalettmapper

IMG_1289

IMG_1292IMG_1293

Disse kan brettes ut og henger opp

IMG_1291IMG_1294

Smart symappe…

IMG_1295

… med plass til alt mulig

IMG_1296

IMG_1297

Berit

Gladvesker

IMG_4835IMG_4836

IMG_4838IMG_4839

Juleløper

IMG_1298

IMG_1299

Brikker/mugrugs

IMG_1310

Liten veske

IMG_4782

Kjersti

Adventsløper

IMG_1305

IMG_1308

 

Rannveig

Babyteppe – nydelig blomstereng…

IMG_4817

Baksiden består av en gardin som har tilhørt babyens oldemor.

IMG_4819

Test av blokkmønster

IMG_4831

Solfrid

Sommerduk til hagebordet. Blokkene ble byttet da vi hadde “utfordring” for en tid tilbake

IMG_4814

IMG_4833IMG_4834

IMG_4832

Anne Irene

Sminkepung

20141011_182904

Tøft sengeteppe til en ungdom

20141017_150532

20141017_150558

Kaffekos med mer…

IMG_1301

IMG_1302

IMG_4787IMG_4788

IMG_1300

Heldige var vi som fikk servert både sjokoladekake og kyllingsuppe. Her er oppskrifter på begge deler og begge deler kan anbefales!

Berits sjokoladekake

300g sukker
150g margarin  røres hvitt
2 egg rør i et egg om gangen
1/2 pl. kokesjokolade
2 dl melk
300g hvetemel
3 ts bakepulver
Stekes 40-45 min i 180 - 200 grader stekes på nederste rille
Fyll
50g margarin
250g melis
1/2 pl. kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
10 mandeldråper
1 egg
Marg og sukker røres hvitt. Rør i eggene, et om gangen. Smelt sjokolade og melk sammen over svak varme. Avkjøles og røres inn i smørkremen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og ha i deigen. Hell røren i godt smurt form. Stekes på nederste rille ca 40-45 min. Når kaken er ferdig stekt avkjøles den, så deles den i 3 lag og fylles med kremen
Smelt marg og rør i melisen. Løs sjokolade oppi  varm kaffe, avkjøles litt og røres inn i smørkremen. Ha i egget og rør godt. Smak kremen til og med mandeldråper. Ha kremen mellom lagene og oppå kaken.
Jeg valgte to stk vaniljesauspulver uten koking og blandet med pisket krem og litt melk og lot det stå i kjøleskapet for å bli litt stivere. Ha sjokoladekrem mellom de to nederste lagene og vaniljekrem mellom de to øverste lagene. Ha resten av sjokoladekremen utenpå kaken.

IMG_4786

Solfrids kyllingsuppe

1 hel grillet kylling (eventuelt stekt kyllingfilet)
1 beger creme fraiche
Ca 1 liter vann
2-3 terninger med kyllingbuljong
Hvitløkspulver etter egen smak
2 ts garammasala (selges som posekrydder på Coop Extra)
2 ts karri
1 stk løk
1 stk purre
Serveres med kvitløksbaguetter eller annet godt brød.
Kok gjerne 2 pakker nudler ved siden av og server sammen med suppen.
Nb! Om creme fraiche er av typen EKSTRA LETT skal den IKKE koke! Ha i til slutt!

Her jobbes det…

IMG_4791

IMG_4792

IMG_4793

IMG_4794

IMG_4795

1 kommentar:

  1. Hei!Quilteklubben deres er det virkelig fart og kos over.Kjempemye fint dere lager!Harding Quilten er "noe"trege av seg,savner skikkelig lang syhelg,uten at det skal koste "skjorta"!Skule har vi med lærere i laget,men så"var det gubben som må klare seg alene hele helgen,blomstene som må vannes"he,he er ikke så grett å få til noe da!Men vi har det koselig på møtene,oppleggene vi har.Heldige er vi som har en utfordrende hobby med mange farger i!Beste hilsen Margrethe

    SvarSlett