søndag 30. august 2009

Første quiltehelg etter sommerferien

Endelig er det quiltemøte igjen! Noe av gleden ved å treffest er å se på hva andre driver med. Her både får og gir vi videre inspirasjon og ideer.

Inger Johanne har valgt å gjøre ferdig noen puter til sønn og svigerdatter som skal gifte seg snart. Sitater fra Ingvar Moes dikt om "Ekteskap" pryder to av putenes kanter.

"Ekteskap er to om alt,
to om bankbok, sukker og salt..."

..."Først og fremst er ekteskap
ein å dela natt og dag med,
og ein venn å le i lag med."
De to andre har noen hjerter brodert med maskin på frihånd.

Berta og Randi i dyp konsentrasjon:

Hanna fikk laget ei fin veske.

Cafe la søm lever opp til navnet! Bordet er dekket med de deiligste kaker, samt konfekt, nøtter, tomater etc. Vi har det godt! :)
Oppskrift Hannas ostekake:

Bordet var velfyldt som vanlig. Hanna hadde fylt 75 år siden sist og hadde med seg en nydelig ostekake. Her er oppskrifta:

Bunn:

Smelt 100 g. smør og bland sammen med en halv pakke med knust Digestive. Trykk bunnen jevnt og flatt i en springform, 22-24 cm.

Fyll:

Lag til en pakke med sitrongele med halv mengde vann. Avkjøl. Geleen er klar når den såvidt begynner å tykne.

Visp 3 dl. kremfløte med 2 dl. melis halvstivt. Visp inn 1 pakke med Philadelphia-ost (naturell). Visp sitrongeleen inn i kremen. Ha kremen i springforma. Sett forma kaldt.

Lag også til en pakke med appelsingele til topplaget, med 4 dl. vann. Hell appelsingeleen på kaka når kremen har stivnet litt.

Kjersti hadde med seg denne engelske fruktkaka.
Har du lyst å lage denne gode kaka, finner du oppskrifta her:
Engelsk tebrød (fruktkake)2 dl veldig sterk te
450g frukt og nøtter (hasselnøtter, rosiner dadler, fikner, aprikoser osv)
180g demerara sukker
1 egg
30g smeltet margarin
270g hvetemel
½ ts natron

Ha frukt og sukker i en stor bolle og hell den varme teen over, rør lett og la stå til neste dag. Rør litt for å være sikker på at sukkeret er utrørt og ha i et lettpisket egg og smeltet margarin. Ha i hvetemel og natron. Ha deigen i foret eller smurt form. Stekes ved 175 grader Celsius i 1 – 1½ time. La stå i formen 2-3 minutter og hvelv så på rist for avkjøling. Svært holdbar.

Bertha hadde laget disse løperne i sommer:
Kari hadde laget disse fine toalettveskene ferdig i løpet av ferien. Motivet er klippet ut av noen gamle barneromsgardiner.
Randi fikk laget disse dongriputene til båten denne helga. En god ide til andre òg!
Kjersti er primus motor i quiltegruppa vår, og ingen kan sammenligne seg med henne når det gjelder store arbeider og å få ting gjort. Her er prosjektene som enten ble ferdigstilt (nederste) og som ble puslet sammen denne helga. I tillegg fikk hun tid til å lage 6 flotte kort som hun skal bytte med quiltevenninner verden over. Den som hadde hatt bare litt av den driven som denne dama har!

Solfrid er ferdig med utfordringen, og bilder av denne er lagt til der de hører hjemme; på bloggen fra før sommerferien. Kjoleforkleet som Solfrid laget, er tosidig. Kjempelurt, ikke sant!? Den samme frøkena har vært svært så aktiv med stoff, saks og maskin denne helga. Her kommer dokumentasjonen på nettopp det:

2 kommentarer:

  1. Vi var produktive heile gjengen! Gleder meg til neste syhelg:)

    SvarSlett
  2. Ser ut som dere har kost dere. Må være flott med slike syhelger :-) Ønsker deg en god helg

    SvarSlett