søndag 21. november 2010

Quiltehelg – “Julemøte”

Selv om det bare er november har vi akkurat hatt vårt “julemøte” for i år. Til og med risengrynsgrøt (laget av Ingjerd) har vi hatt så da må det vel snart være jul…

Berta hadde med seg en nydelig adventsløper hun har sydd. Stoffet ble kjøpt på Vestlandstreffet i oktober.

 IMG_5915

Hanna hadde også sydd adventsløper

IMG_5943

Og det hadde Ingjerd også

IMG_5946

Ingjerd er i full gang med enda en adventsløper. Denne er i “Disappearing 9-patch”

IMG_5950

Dette er også Ingjerd sine ting. En flott løper til

IMG_5944

og dette resteteppet i nydelige farger

IMG_5951

Kjersti har sydd ferdig en Crazy Block Round Robin “Under Water”. Den har gått runden i flere land og ble seende slik ut til slutt

IMG_5934

Inger Johanne syr ikke bare lappeteknikk. I helgen ble denne flotte genseren i ullstoff ferdig

IMG_5923

Berit hadde med flere flotte ting. Dette er et teppe som nettopp er ferdig. Motivene er korsstingsbroderier. Et broderi for hver månedIMG_5945

MosaikkrukkeIMG_5948

Pute

IMG_5949

Anne Irene lagde spisebrikker med broderi og applikasjon

IMG_5957

 

Mat ble det denne gangen også. I tillegg til den nevnte risgrøten kom det også kaker mm på bordet. Berit hadde med seg kjempegod ritz-kake og Kari hadde bakt gulrotkake.

IMG_5917

IMG_5918IMG_5919

IMG_5920  

RITZ KAKE

6 EGGHVITER

2 KOPPER SUKKER

32 STK RITZ KJEKS

100 GR VALNØTTER

EGGHVITER OG SUKKER PISKES SAMMEN TIL DET BLIR STIVT. RITZ KJEKS OG VALNØTTER KNUSES MED KJEVLE. TIL SLUTT BLANDES ALT. STEKES I 24 ELLER 26 CM KAKEFORM VED 180 GRADER  I 40 MIN  NEDERST I STEKEOVNEN

OPPÅ KAKEN :

APRIKOS SYLTETØY

PISKET KREM

LYKKE TIL ALLE SAMMEN!

Gulrotkake
4 egg
3 dl rårørsukker, evt 2 dl sukrin og 1 dl rårørsukker
piskes.
3 dl speltmel (185g)
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
siktes og blandes i.
1,5 dl Cocosa extra virgin røres inn. (Smelt litt først så blir det ikke klumper)
5-6 dl rå revne gulrøtter tilsettes, og evt. hakkede nøtter, sjokolade eller rosiner etter smak.
Stek kaken i rund form 26 cm på 190 grader ca 40 min.  (sjekk at kaken er gjennomstekt)
Avkjøl og smør på krem:
100 gr. Philadelphia cream cheese
3 ss Cocosa extra virgin
ca 125 g melis
Pynt gjerne med hele valnøtter.

Siste gangen før jul har vi alltid en type “utlodning” som heter “Chinese Game”. Alle har med en gevinst og alle ender opp med en gevinst til slutt, men før vi kommer så langt skjer det mye og gevinstene skifter eier mange ganger. I år bestemte vi at alle pakkene skulle være innpakket så til slutt tok vi oss tid til å pakke opp en etter en så alle kunne studere innholdet i pakkene

Alltid spennende med pakker. Her er vi klar til start.

IMG_5925

Pakkene vandrer fra den ene til den andre

IMG_5926

Utpakking! Mange glade mottakere av fine gevinster…

 IMG_5927 IMG_5928  

IMG_5929IMG_5930

IMG_5931

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar