lørdag 4. mai 2013

Syhelg i april

Som vanlig har noen av oss vært flittige siden sist og det var mye fint som ble vist fram.

Bente hadde sydd mye:

Mugrugs

IMG_6694

Grytekluter

IMG_6695

IMG_6696

Toalettmappe

IMG_6702

Ingjerd hadde sydd et teppe

IMG_6707

Kjersti Ann har lagt ned utrolig mye arbeid på dette teppet

IMG_6709

Bare se på quiltings her

IMG_6710IMG_6711

IMG_6713

 

Blokkene fra sist gang er blitt til et teppe

IMG_6718

og ei brikke

IMG_6715

og en løper

IMG_6716

Kjersti Ann hadde også sydd fire spisebrikker

IMG_6717

og et bilde til

IMG_6708

I løpet av helgen ble dette bildet i en ny teknikk nesten helt ferdig. Kjersti Ann sin den også

IMG_6732

Berit var ferdig med utfordringen

IMG_6714

Hun hadde også sydd ferdig dette bildet

IMG_6725IMG_6726

Olaug ble ferdig med noen spisebrikker

IMG_6727

Hanna hadde sydd sminkepunger

IMG_6728

IMG_6730

Vis og fortell

IMG_6704

IMG_6705

IMG_6703

Her jobbes det…

IMG_6733

IMG_6734

Rannveig testet ut en ny linjal og lagde disse blokkene

IMG_6735

Ingjerd jobbet med utfordringen

IMG_6736

Flere i gruppa har vært på kurs siden sist og lært nye teknikker

Bente:

IMG_6698

Detalj av løper

IMG_6699

Brikke

IMG_6700

Ingjerd

IMG_6719

Randi

IMG_6724

Detalj av løper

IMG_6721

Anne Irene

IMG_6737

Vi gikk ikke hjem sultne denne gangen heller…

Spekemat med mer

IMG_6723

Salat fra havet…

IMG_6740

 

Sjokoladekake

IMG_6738

Reiduns gode sjokoladekake

125g kokesjokolade

125g smør

1,5dl sterk kaffe

4 store egg

300g sukker

200g hvetemel

2 ts bakepulver

Smelt sjokoladen på svak varme og tøm i kaffen. Avkjøl litt. Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt i mel og bakepulver og bland det forsiktig sammen med sjokoladeblandinga. Hell røra i en godt smurt form, 24 cm. Stek kaka i nedre del av stekeovnen ved 175 grader Celsius i 50 – 60 min. Avkjøl på rist.

Krem

125g kokesjokolade

2ss vann (evt. kaffe)

100g smør

Ca 200g melis

1 egg

Smelt sjokoladen i vann (kaffe) på svak varme. Rør smør, egg og mesteparten av melisen til en glatt krem. Pisk i sjokoladen litt etter litt. Ha i mer melis om nødvendig og pisk til en lett krem. (Evt. kan man heller piske egg og melis, smelte det andre og blande sammen til slutt)

Del bunnen i to lag. Smør krem mellom laga og dekk kaka med resten av kremen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar