Det var masse fint syvær siste helgen i oktober og vi sydde i tre dager… Høy arbeidsmoral, he he. Vi fikk i alle fall mye gjort og koste oss veldig.
Her er noe av det som var ferdig før vi kom eller som vi gjorde ferdig i helga
Bergit
Løpere i lange baner
Brikker
Duk
Bente
Festlige spisebrikker
Adventsløper
Kjersti Ann
Grytekluter og nålepute
Toalettmapper
Disse kan brettes ut og henger opp
Smart symappe…
… med plass til alt mulig
Berit
Gladvesker
Juleløper
Brikker/mugrugs
Liten veske
Kjersti
Adventsløper
Rannveig
Babyteppe – nydelig blomstereng…
Baksiden består av en gardin som har tilhørt babyens oldemor.
Test av blokkmønster
Solfrid
Sommerduk til hagebordet. Blokkene ble byttet da vi hadde “utfordring” for en tid tilbake
Anne Irene
Sminkepung
Tøft sengeteppe til en ungdom
Kaffekos med mer…
Heldige var vi som fikk servert både sjokoladekake og kyllingsuppe. Her er oppskrifter på begge deler og begge deler kan anbefales!
Berits sjokoladekake
300g sukker
150g margarin røres hvitt
2 egg rør i et egg om gangen
1/2 pl. kokesjokolade
2 dl melk
300g hvetemel
3 ts bakepulver
Stekes 40-45 min i 180 - 200 grader stekes på nederste rille
Fyll
50g margarin
250g melis
1/2 pl. kokesjokolade
3 ss sterk kaffe
10 mandeldråper
1 egg
Marg og sukker røres hvitt. Rør i eggene, et om gangen. Smelt sjokolade og melk sammen over svak varme. Avkjøles og røres inn i smørkremen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og ha i deigen. Hell røren i godt smurt form. Stekes på nederste rille ca 40-45 min. Når kaken er ferdig stekt avkjøles den, så deles den i 3 lag og fylles med kremen
Smelt marg og rør i melisen. Løs sjokolade oppi varm kaffe, avkjøles litt og røres inn i smørkremen. Ha i egget og rør godt. Smak kremen til og med mandeldråper. Ha kremen mellom lagene og oppå kaken.
Jeg valgte to stk vaniljesauspulver uten koking og blandet med pisket krem og litt melk og lot det stå i kjøleskapet for å bli litt stivere. Ha sjokoladekrem mellom de to nederste lagene og vaniljekrem mellom de to øverste lagene. Ha resten av sjokoladekremen utenpå kaken.
Solfrids kyllingsuppe
1 hel grillet kylling (eventuelt stekt kyllingfilet)
1 beger creme fraiche
Ca 1 liter vann
2-3 terninger med kyllingbuljong
Hvitløkspulver etter egen smak
2 ts garammasala (selges som posekrydder på Coop Extra)
2 ts karri
1 stk løk
1 stk purre
Serveres med kvitløksbaguetter eller annet godt brød.
Kok gjerne 2 pakker nudler ved siden av og server sammen med suppen.
Nb! Om creme fraiche er av typen EKSTRA LETT skal den IKKE koke! Ha i til slutt!
Her jobbes det…
Hei!Quilteklubben deres er det virkelig fart og kos over.Kjempemye fint dere lager!Harding Quilten er "noe"trege av seg,savner skikkelig lang syhelg,uten at det skal koste "skjorta"!Skule har vi med lærere i laget,men så"var det gubben som må klare seg alene hele helgen,blomstene som må vannes"he,he er ikke så grett å få til noe da!Men vi har det koselig på møtene,oppleggene vi har.Heldige er vi som har en utfordrende hobby med mange farger i!Beste hilsen Margrethe
SvarSlett